Ons doel:

We doen al het mogelijke voor een gezondere leefomgeving. Daarom geven we het Vliegenbos de ruimte en laten we de natuur daar zijn gang gaan.

We zetten ons in om iedere Amsterdammer te inspireren en motiveren meer in balans met de natuur te leven. Daarom zorgen we voor het bos.

Ons bestuur:

Mirjam Groet (Bestuurslid)

Linda Hegeraad (Penningmeester en Secretaris)

Ronald Hooft (Voorzitter)

Patty Muller (Bestuurslid)

Vergoedingen:

Onze bestuursleden ontvangen geen salaris of vacatievergoedingen. Onze stichting heeft geen medewerkers in loondienst.

HELP HET BOS EN DONEER

Mogen we ons even voorstellen? Sinds kort vormen wij namelijk het nieuwe bestuur van de al 25 jaar bestaande stichting W.H. Vliegenbos. Wij zijn Ronald, Linda, Patty, Mirjam en René.

Vliegenbos zorgt voor rust in een turbulente stad

Onze stichting is 25 jaar geleden opgericht om dit unieke stuk stadsnatuur te beschermen. Hoewel de omstandigheden sinds de oprichting zijn gewijzigd, wijkt de doelstelling van het huidige bestuur niet af van die van de oorspronkelijke oprichters. Ook wij staan pal voor de bescherming van het Vliegenbos. We willen dat zelfs uitbreiden!

Wie de recente alarmerende berichten over klimaatverandering leest, snapt dat groene oases in een steeds sneller opwarmende wereld belangrijker zijn dan ooit. Bovendien is de behoefte van stadsbewoners om zich even te kunnen onttrekken aan de stedelijke turbulentie onmiskenbaar. Ook in de afgelopen twee jaar toen door corona het leven van iedereen op zijn kop stond.

Het Vliegenbos beschermen kan niet zonder jouw hulp

Wij gaan de uitdagingen voor het bos vastberaden, vrolijk, assertief en goed geïnformeerd aan. Om dit te bereiken hebben wij jouw steun nodig. Steun om voorlichting te geven over de preventie van steeds verder om zich heen grijpende boomziekten. Om onderzoek te doen, zodat we weten hoe het bos leeft onder omwonenden, wandelaars, sporters, forenzen en bezoekers uit andere delen van de stad. We hebben je steun ook nodig voor onze website en sociale media. Daarmee kunnen we met onze vrienden, donateurs en andere belanghebbenden in gesprek blijven en hen goed informeren. En steun om waakzaam te zijn om aantastingen van het bos door de groeiende behoefte aan ruimte voor bebouwing en mobiliteit tijdig te onderkennen en bestrijden.

Ben jij wandelaar, sporter, hondeneigenaar, forens, buurtbewoner, bezoeker, recreant, ondernemer of ontwikkelaar? Word dan vriend van het Vliegenbos!

Bezegel je vriendschap met een donatie, groot of klein. Geef 25, 40 of 60 euro per jaar. Of doe een eenmalige bijdrage. Die is ons net zo lief als een structureel terugkerend bedrag. Want dat mag natuurlijk ook.

Wij beloven je dat je in ruil voor je bijdrage geen t-shirts, mokken of juichcapes zult ontvangen. Wel kun je erop rekenen dat het Vliegenbos met jouw bijdrage onze onvoorwaardelijke bescherming en onontbeerlijke steun zal krijgen. Want dat verdient dit bos. En daardoor kunnen ook toekomstige bezoekers blijven genieten van dit prachtige openbare groen. En we zijn ervan overtuigd dat ook toekomstige bewoners verknocht en gehecht zullen raken aan de schoonheid en stilte van het Vliegenbos.

Ja, ik ben graag Vriend van het Vliegenbos en doneer!

Je kunt je donatie overmaken op:

NL 27 TRIO 0320 3526 25 t.n.v. Stichting W.H.Vliegenbos o.v.v. ‘’Ik ben graag vriend’’.