Met ingang van 1 juli 2021 hebben we een nieuw bestuur. Het nieuwe bestuur is heel blij dat oprichter Vera Steenhart en Joost Janmaat gezamenlijk meer dan 20 jaar zich moedig en onvermoeibaar hebben ingezet voor Amsterdams’ wellicht meest onderschatte stuk binnenstedelijke natuur.

Het nieuwe bestuur gaat deze goede werkzaamheden voortzetten. Dat doet ze met een eigen signatuur en aanpak. Het belang van flora en fauna staan bij deze aanpak voorop. Op zeer korte termijn gaan we onder andere actief informatie verstrekken aan bezoekers van het bos. Doel daarvan is de gevreesde iepenziekte met behulp van Boombuddies zo snel mogelijk te herkennen en dus te bestrijden.

Omdat wij aanval als beste verdediging zien, blijft onze ambitie niet beperkt tot wat er al is. Op iets langere termijn willen we het bos ook uitbreiden. Daarbij zien we vooralsnog geen beperkingen omdat ‘de zaken nu eenmaal zouden zijn, zoals ze zijn’. We houden van veranderen, maar dan wel met het doel de natuur en het bos te versterken en juist niet om dat te verzwakken. Dat is al te vaak gebeurd, soms helaas met succes.

Om een zekere bijziendheid te voorkomen, willen we zoveel mogelijk met bezoekers, buren, ondernemers, omwonenden in gesprek. Wat willen we samen? Het bos beschermen als het steeds drukker wordt, wat kan gebeuren door de bouw van 7.000 woningen in het Hamerkwartier?

Wij gaan lastige vraagstukken niet uit de weg en gaan in dialoog met het locale bestuur. Die is per slot eindverantwoordelijk voor de openbare ruimte. We zullen goedgehumeurd en met open vizier, maar bewapend met kennis, inzicht en daadkracht bijdragen aan duurzame oplossingen. Zo kijken wij kritisch naar de openbare verlichting, zwerfvuil, mobiliteit en het gebruik van het bos. We vragen vrijdenkende adviseurs om raad over biodiversiteit, duurzaamheid, stedenbouw en verkeer.

En als het nodig is, zullen wij juridische stappen niet schuwen om het bos te beschermen. Dat is geen dreiging, maar een belofte!

Written by : yelll

Subscribe To My Newsletter

BE NOTIFIED ABOUT BOOK SIGNING TOUR DATES

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Donec fringilla nunc eu turpis dignissim, at euismod sapien tincidunt.

Leave A Comment