Op vrijdagmiddag 10 maart om 15:30 is de feestelijke inwijding van een monumentale Lindeboom in het W.H. Vliegenbos.  In de verkiezingen van de buurtbudgetten kozen de bewoners van dit deel van Noord massaal voor de Lindeboom.

Ria de Brune, bewoonster van het Blauwe Zand en stadsdeelvoorzitter Brahim Abid zullen op 10 maart samen de symbolische planting verrichten.

De boom komt naast de entree van het bos bij de Meeuwenlaan te staan. Op die plek is de Lindeboom een symbool voor de verbinding tussen de buurten rondom het bos.

Het planten van de Lindenboom vormt de aftrap voor het verbossen van het parkachtige deel rond de vijver van het W.H. Vliegenbos. Het aantal bomen daar zal verdubbelen en er komen ook veel struiken, heesters en zaailingen bij. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijker bos.

Omwonenden kunnen elkaar rond de Lindeboom ontmoeten en genieten van de jaarlijkse bloei die zoveel insecten, vooral bijen, trekt.

De aanplant van de bij het plan behorende geurende struiken, doen de buurtbewoners samen op een later moment. Samen planten versterkt de onderlinge binding en de samenhang tussen de omliggende buurten van het W.H. Vliegenbos.

De aanplant van de monumentale lindeboom is aanleiding voor een klein feestje. Stichting W.H. Vliegenbos zorgt voor goede koffie en na afloop een drankje.

Schrijf je in op de Nieuwsbrief

BLIJF UP-TO-DATE MET WAT ER SPEELT IN HET VLIEGENBOS

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Niet meer dan eens per seizoen zal je een nieuwsbrief ontvangen.